Laddar

Fjälljakt

Welcome to our world

En resa

Min jaktresa började på samma sätt som för så många andra jägare, sittandes på en ryggsäck, frusen och trött bredvid pappa. Många och långa dagar blev det. Men från det att jag sköt mitt första rådjur vid 11-12 års ålder har jag varit fast. Att jag inte har ledsnat eller blivit mätt på jakten bottnar nog i att varje jaktdag bjuder på något nytt, ingen jaktsituation är den andra lik.  Men det är inte bara det, jakten engagerar även känslomässigt, när väl skottet är avlossat är det på riktigt – då finns det ingen återvändo.

Jag började marknadsföra jakter för över 10 år sedan under namnet Fjelljakt. Idén har hela tiden varit att paketera jaktupplevelser där vi som arrangör tar ansvar för hela produkten från ankomst till avresa. Den svenska jaktmodellen, allmogejakten som har fostrat mig, tillsammans med intrycken från alla de internationella jakter jag deltagit vid ligger som grund i vårt jaktliga tänk. Idag är vi en samlad organisation på totalt ca 15 personer under jaktsäsongen. De personer och företag som jobbar med oss är alla noga utvalda för sin kompetens och sin känsla för kvalitet. Våra 16.500 hektar är belägna vid norska gränsen i västra Jämtland, inte lång från Åre.

Läs mer

För mig är det viktigt att vi respekterar viltet vi jagar och att vi ställer höga krav avseende jaktlig moral och etik. Vi skall sträva efter en så ”fair hunt” som möjligt. Samtidigt så vill vi bjuda på en spektakulär upplevelse där vi utmanar varje situation. Våra jakter är fysiskt krävande och när jaktdagen är över kommer du känna att du har förtjänat den.

Fjelljakt är utvald till Magic Safari Lodges – en guide där de bästa jaktarrangörerna i världen årligen presenteras. Vi är stolta över att finnas med där samtidigt som det också visar att vi träffar rätt i vårt sätt att jobba med jakt. Vår modell uppskattas.

Jag är otroligt priviligierad som har fått göra denna resa, att få jobba professionellt med jakt samt att jag fått möjligheten att jaga både i och utanför Sverige. Men resan är definitivt inte över, jag letar ständigt efter nya jaktliga utmaningar och Fjelljakt är i ständig utvecklig. Kanske tar din resa dig till oss, om den gör det skall vi göra vårt yttersta för att ge dig en minnesvärd upplevelse.

Johan Persson
Fjelljakt

Stäng
VISA BILDER
Stäng
Jag är otroligt priviligierad som har fått göra denna resa, att få jobba professionellt med jakt samt att jag fått möjligheten att jaga både i och utanför Sverige.

Älgjakt

Vi vet att förutsättningen för en lyckad jakt är stor kunskap om naturen vi verkar i och om viltbeståndet vi jagar av. Till detta krävs även lång jakterfarenhet och inte minst bra jakthundar. Efter många verksamma år som jaktarrangör vågar vi påstå att vi besitter stor kunskap men vi är också ödmjuka inför att jakten till stora delar sker på naturens villkor.

Vi jagar älg över 15 000 sammanhängande hektar privat och väglös fjällmark. Älgarna vandrar mot Norge under vintern där den varmare Atlantkusten erbjuder ett bra vinterbete. Under våren kommer älgarna tillbaka för kalvning och frodigt och ostört sommarbete till fjälls. Våra marker håller ett exceptionellt bra bestånd av älg och inte minst stora tjurar. Markerna klarar en årlig avskjutning på drygt 50 älgar vilket i sig beskriver tillgången. Älgjakten börjar första måndagen i september.

Läs mer

Vi bedriver älgjakt i olika former.

Driven älgjakt 

För en lyckad driven jakt bör gruppen vara på närmare 10 personer. Beroende på vind och väder kan vi välja att jaga med hundarna lösa eller i band, även en kombination kan av de båda. Hundförarna och hundarna driver/trycker älgen mot passkyttarna. Väljer vi att jaga över löshund kan passkyttar komma att få tillfälle till insmygning på ståndskall. Vi strävar efter att jaga flera områden per dag för att inte väntan för våra skyttar skall bli för lång. Vi har ca 120 olika pass på marken, vi behöver inga jakttorn (high seats) då samtliga pass är vackert belägna med god fjällutsikt.

Klassisk älgjakt

Vår kanske mest exklusiva jaktprodukt är 1+1 jakt över ställande älghund. Du jagar ensam tillsammans med en guide. Hunden söker över stora områden för att finna älg. När hunden får kontakt med älgen skäller den rytmiskt ställer älgen. När situationen känns stabil och hunden har bra kontroll på älgen börjar vi smyga oss närmare. Ansmygningen kan vara från flera kilometers håll och ta lång tid. Vi vill komma så nära att vi kan bedöma älgen och avlossa ett säkert skott. Få jaktformer kan ge en liknande adrenalin-kick då vi i vissa fall kommer så nära att du kan höra älgen andas…

Stäng
VISA BILDER
Stäng
Vi jagar älg över 15 000 sammanhängande hektar privat och väglös fjällmark.

Ripjakt

Jakt över stående fågelhund är en gammal och traditionell jaktform. Man började i Storbritannien och på kontinenten jaga över stående fågelhund i början och mitten av 1800-talet. De svenska fjällen har även de i urminnes tider varit platsen för ripjakt över stående fågelhund och då efter ripor. Medstugan som är basen för vår verksamhet har i över ett århundrade varit en välbesökt plats för ripjakt. Man lät till och med uppföra en speciell ripbod för upphängning av de skjutna riporna. Ripboden är idag kulturmärkt och i fullt bruk.

Läs mer

Vi erbjuder ripjakt över stående fågelhund. Vi bedriver jakten på högfjället eller i den angränsande fjällbjörksterrängen. Vi kan ta emot varierande storlek på grupper men under jakten är det idealiskt att 2-3 personer delar på en hundförare.

Jaktformen kräver en hel del vandrande i fjällen men i den otroligt vackra miljön glömmer man snart av att man samtidigt skaffar sig lite motion. Ripjakten är en mycket social jaktform där man hinner umgås och prata under dagen, det är först vid fågelsituationerna skärpa och disciplin krävs. Jaktsäsongen börjar den 25 augusti. Vi rekommenderar 2-3 dagars jakt.

Stäng
VISA BILDER
Stäng

Jaktvillan

Carl Fredrik Liljevalch lät åren 1896-97 uppföra Medstugans jaktvilla efter ritningar av arkitekt Agi Lindegren. Denna jaktvilla som är centralt belägen på våra 16.500 hektar utgör basen för våra jakter. Den finns stor känsla av jaktlig tradition i väggarna på Medstugan. Här har jägare bott från sekelskiftet och ett troféskåp vittnar om hur jakten bedrevs på den tiden. Medstugan har under åren attraherat såväl kungligheter som utländska storviltjägare. Från detta fantastiska kulturminne utgår vi på morgonen efter frukost till fots eller med helikopter.

Middagar och frukost äts i någon av våra två matsalar medan dagens jakthistorier berättas med fördel framför brasan i salongen. Efter en spännande och krävande jaktdag kan bastun i villan vara väl passande.

 

Läs mer

Oftast äter vi lunchen ute på markerna eller vid någon av våra jaktstugor för att maximera jaktdagen. Då vi anser att maten och drycken är en mycket viktig del i helhetsupplevelsen presenteras den närmare under rubriken ”Smakupplevelse”.

Vid sidan av Medstugan har vi två jaktstugor på markerna. Dessa två stugor är av mer enkel karaktär men ändå ombonat. Vedeldat och utedass. Maten levereras dagligen till jaktstugan så ni kan njuta av högklassig mat som vår kock har lagat i Jaktvillan. För ripjägaren så jagar vi ända fram till dörren på stugan. Mer naturnära och mitt i jakten går det inte att bo!

Det tar knappt 1,5 timme från Östersunds flygplats till Medstugan med bil. Från Trondheims flygplats är det knappt 2 timmar.

Stäng
VISA BILDER
Stäng

En smakupplevelse

Älgen, ripan, öringen, renen, svampen och bären, ja listan går att göra ännu längre. Men den beskriver råvaror vi tar från våra egna marker. Inte nog med att det är fantastiska råvaror som bjuder dig på en kulinarisk resa genom våra jaktmarker, det är också ett sätt för oss att garantera att endast den bästa kvaliteten av mat hamnar på din tallrik.

Vi anser att maten och drycken är en mycket viktig del av jakten. Inte minst ger det oss en njutning efter en hård jaktdag i goda vänner sällskap, men det ger oss också en tillfredställelse att vi tar vara på det vi skjuter och förädlar det till fulländning. Det är för oss ett sätt att respektera viltet.

Läs mer

Vår kock lagar inte bara maten, han styckar själv köttet och fiskar öringen som hamnar på din tallrik. I slutänden handlar det om kvalitet, smak och presentation och där är vår kock minutiöst noggrann.

Givetvis blir ingen middag komplett utan väl valda drycker till maten. Vår Sommelier selekterar viner med stor omsorg utifrån våra menyer. Givetvis återfinns en del klassiker i vinlistan med framför allt läggs tid på att finna nya spännande viner som kan stärka den totala smakupplevelsen.

Vi är stolta att som jaktföretag kunna presentera ett kök som är konkurrenskraftigt med många prisbelönta restauranger.

Stäng
VISA BILDER
Stäng
Vi anser att mat och dryck är viktiga delar av jaktupplevelsen.
msl_logo 

”Fjelljakt was a natural choice for membership of Magic Safari Lodges due to its long tradition of hunting and experienced hunting guides. Fjelljakt offers exclusive and unique prime hunting land, with a superb lodge that has hosted royalty and visiting hunters for more than a century. What could we expect other than the best?” Laurent Huwart. We are pleased to welcome Fjelljakt to the club. It all started in 1999, when a hunting and fishing globetrotter named Bruno van Marcke started a club to share information on the world’s best lodges, rivers and reserves. The club grew quickly, and in 2003 the first Magic Safari Lodges guide was published. Members of the Magic Safari Lodges Club distributed more than 5000 copies all over the world, and the following year the Magic Safari Lodges website was launched. Today, the club brings together more than 10.000 members. In 2008, 20000 copies of the guide have been produced. Yet even as it continues to grow, the club remains true to its original purpose: to create long term relationships between dedicated sportsmen and the world’s elite hunting and fishing lodges. Just like the lodges and the members we represent, we’re determined to remain truly one of a kind.

VISA BILDER
Stäng

Goda relationer

Alla framgångsrika förhållanden kräver ett ömsesidigt engagemang men det kräver också en god matchning av egenskaper och kvaliteter. Att jaga ställer enormt höga krav inom flertalet områden – teknik, kvalitet, nytänkande och kanske viktigast av allt säkerhet. Vi söker efter företag som levererar just de egenskaperna i sina produkter eller tjänster och därmed också passar väl in i vårt nätverk. Vi arbetar aktivt med att bygga ett intressant nätverk där naturliga kopplingar återfinns mellan företag och aktiviteter.

Partners & Leverantörer

Läs mer
Stäng
fauna

It feels natural to work with Fauna when we do not just use their products but also are assisting with the development of their backpacks. /Johan Persson Fjelljakt

faunaoutdoor.com »

VISA BILDER
Stäng
fauna

For Fjelljakt’s hunting guides there are many long days in the mountains where the functionality of the equipment is a top priority.  

 

VISA BILDER
Stäng
fauna

Fauna manufactures backpacks for the hunter with focus on function and fit.

faunaoutdoor.com »

VISA BILDER
Stäng


What we wear and what we carry in these fantastic mountains is our office, the place we work. There is no way we could perform the expert tasks that our clients expect without the right clothes and equipment. Chevalier’s technological clothing means that we can relax and focus on the hunt and our clients’ success, and that we are professionally dressed.
Johan Persson, Fjelljakt

chevalier.se »

VISA BILDER
Stäng

 Fjelljakt is a natural partner for us at Chevalier. Our clothes need to be tested in tough conditions so we can guarantee the high quality we promise our customers. We know that if our clothes withstand Fjelljakt’s long hunting season in the mountains, they can deal with almost anything. But not only that: Fjelljakt offers its clients a modern form of hunting in a hunting milieu that stretches back to the end of the 1800s – it is incredible to see how our clothing designs highlight tradition, while also being at the leading edge. Johan Lind, CEO Chevalier chevalier.se »

VISA BILDER
Stäng
norma-logo

The production of precision bullets requires tools with high precision in order for all bullets to turn out the same. To achieve top precision, the smallest possible deviations in balance, jacket wall-thickness, diameter, weight and length are crucial to the results

norma.cc »

VISA BILDER
Stäng
norma-logo

The most important factor in the case production is quality control.  From start to finished case, there are continuous inspections, 15-20 measurements in total

norma.cc »

VISA BILDER
Stäng
norma-logo

For the 70th birthday celebration of His Majesty King Carl XVI Gustaf, Norma Precision has prepared a very special gift.

norma.cc »

VISA BILDER
Stäng

leupold
“In the majority of cases, hunting is about making assessments – taking decisions based on visual evaluations. Without good optical aids, these observation are frequently sketchy and may result in the wrong decision, something that can be disastrous in our profession.”
Johan Persson – Fjelljakt

VISA BILDER
Stäng

leupold
Leupold offers the highest possible reliability and durability. Even under extreme conditions such as severe temperature fluctuation or impact.

VISA BILDER
Stäng

leupold
Leupold offers the highest possible reliability and durability. Even under extreme conditions such as severe temperature fluctuation or impact.

VISA BILDER
Stäng
merkel

Den gamla staden Suhl är porten till “Thüringer Wald”. I Suhl har man tillverkat vapen så sent som i slutet på 1400 talet. Få platser, om ens någon kan jämföra sig med den tradition och kunskap man besitter inom vapentillverkning i Suhl.

VISA BILDER
Stäng
merkel

”För oss är jaktlig moral och etik självklart men det ställer också de högsta tänkbara krav på de vapen vi använder. Därför är Merkel det givna valet för Fjelljakt.”
Johan Persson – Fjelljakt

VISA BILDER
Stäng

merkel
”Rough and tough… These two words describe very well the way of hunting with Fjelljakt – one of the most challenging hunts in Europe. Good physical abilities, deep hunting knowledge and perfect material is required for this hunt. This is a natural arena for Merkel.”
Oliver Schmider, Sales and Marketing Manager, Merkel Jagd- und Sportwaffen

VISA BILDER
Stäng
polaris2

”Polaris erbjuder ett otroligt brett sortiment med terrängfordon som dels besitter styrkan men också tekniken föra att göra jobbet åt oss. Vi har valt att använda bandsatser alla våra ATV´er för att göra minsta möjlig skador i naturen, men även för att optimera framkomligheten.”
Johan Persson – Fjelljakt

VISA BILDER
Stäng

”Att verka över Fjelljakts 16.500 hektar kräver en del logistik då det kommer till transporter av jägare, hemtransporter av skjutet vilt, utsättning av saltstenar, predatorjakt med många fler aktiviteter. Det här är en miljö vi gillar, här får våra terrängfordon visa sina rätta färger.”

Johan Didriksson, Country Manager Polaris Scandinavia

 

VISA BILDER
Stäng

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och information kring vår verksamhet.

VISA BILDER
Stäng

Hör gärna av dig

Tack för att du besöker Fjelljakts hemsida och för ditt intresse i vår jaktverksamhet. Ta gärna kontakt med oss för mer information.
Vi återkommer så fort vi kan för att svara på dina frågor, eller ta emot din jaktbokning.

Telefon: +46 730 44 77 07 | Mail: info@fjelljakt.se
Skype: johanperssonsweden
Facebook »

Fjelljakt | Vågen 125 | 830 02 Mattmar | Sweden

magic_safari

safari_lyx

sci
jagarforening
leica_lodge
Visa bild
Stäng
HJÄRTAT