Laddar

En resa

Min jaktresa började på samma sätt som för så många andra jägare, sittandes på en ryggsäck, frusen och trött bredvid pappa. Många och långa dagar blev det. Men från det att jag sköt mitt första rådjur vid 11-12 års ålder har jag varit fast. Att jag inte har ledsnat eller blivit mätt på jakten bottnar nog i att varje jaktdag bjuder på något nytt, ingen jaktsituation är den andra lik.  Men det är inte bara det, jakten engagerar även känslomässigt, när väl skottet är avlossat är det på riktigt – då finns det ingen återvändo.

Jag började marknadsföra jakter för över 10 år sedan under namnet Fjelljakt. Idén har hela tiden varit att paketera jaktupplevelser där vi som arrangör tar ansvar för hela produkten från ankomst till avresa. Den svenska jaktmodellen, allmogejakten som har fostrat mig, tillsammans med intrycken från alla de internationella jakter jag deltagit vid ligger som grund i vårt jaktliga tänk. Idag är vi en samlad organisation på totalt ca 15 personer under jaktsäsongen. De personer och företag som jobbar med oss är alla noga utvalda för sin kompetens och sin känsla för kvalitet. Våra 16.500 hektar är belägna vid norska gränsen i västra Jämtland, inte lång från Åre.

Läs mer

För mig är det viktigt att vi respekterar viltet vi jagar och att vi ställer höga krav avseende jaktlig moral och etik. Vi skall sträva efter en så ”fair hunt” som möjligt. Samtidigt så vill vi bjuda på en spektakulär upplevelse där vi utmanar varje situation. Våra jakter är fysiskt krävande och när jaktdagen är över kommer du känna att du har förtjänat den.

Fjelljakt är utvald till Magic Safari Lodges – en guide där de bästa jaktarrangörerna i världen årligen presenteras. Vi är stolta över att finnas med där samtidigt som det också visar att vi träffar rätt i vårt sätt att jobba med jakt. Vår modell uppskattas.

Jag är otroligt priviligierad som har fått göra denna resa, att få jobba professionellt med jakt samt att jag fått möjligheten att jaga både i och utanför Sverige. Men resan är definitivt inte över, jag letar ständigt efter nya jaktliga utmaningar och Fjelljakt är i ständig utvecklig. Kanske tar din resa dig till oss, om den gör det skall vi göra vårt yttersta för att ge dig en minnesvärd upplevelse.

Johan Persson
Fjelljakt

Stäng
VISA BILDER
Stäng
Jag är otroligt priviligierad som har fått göra denna resa, att få jobba professionellt med jakt samt att jag fått möjligheten att jaga både i och utanför Sverige.
HJÄRTAT