Laddar

Ripjakt

Jakt över stående fågelhund är en gammal och traditionell jaktform. Man började i Storbritannien och på kontinenten jaga över stående fågelhund i början och mitten av 1800-talet. De svenska fjällen har även de i urminnes tider varit platsen för ripjakt över stående fågelhund och då efter ripor. Medstugan som är basen för vår verksamhet har i över ett århundrade varit en välbesökt plats för ripjakt. Man lät till och med uppföra en speciell ripbod för upphängning av de skjutna riporna. Ripboden är idag kulturmärkt och i fullt bruk.

Läs mer

Vi erbjuder ripjakt över stående fågelhund. Vi bedriver jakten på högfjället eller i den angränsande fjällbjörksterrängen. Vi kan ta emot varierande storlek på grupper men under jakten är det idealiskt att 2-3 personer delar på en hundförare.

Jaktformen kräver en hel del vandrande i fjällen men i den otroligt vackra miljön glömmer man snart av att man samtidigt skaffar sig lite motion. Ripjakten är en mycket social jaktform där man hinner umgås och prata under dagen, det är först vid fågelsituationerna skärpa och disciplin krävs. Jaktsäsongen börjar den 25 augusti. Vi rekommenderar 2-3 dagars jakt.

Stäng
VISA BILDER
Stäng
HJÄRTAT